Николай Ткаченко Николай

#37
Пользователи 4.5

В Українському домі відбувся кіноконцерт «Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка»

Кіно – це мистецький матеріал, база збереження історії та культурно-духовного надбання народу.

Національна кіностудія О. Довженка має неабиякий кінофонд, свою історію, цінну базу практики та базових освітніх процесів для передачі в сучасність. Про це свідчить понад дев’ятсот кінострічок, багато з яких стали класикою українського та світового кіно.

 

Олесь Янчук, народний артист України, генеральний директор Національної кіностудії ім. О. Довженка: «Ми періодично ставимо питання перед державою щодо підтримки студії, бо це національне надбання і його варто зберегти та утримувати. Кіностудія має величезну інфраструктуру та потенціал (тільки костюмів понад 100 тисяч одиниць, реквізит, понад тисячу одиниць різної зброї, починаючи від козацьких шабель, закінчуючи сучасною зброєю). Проте плани з модернізації кіностудії відкидалися черезвідсутність на це коштів».

Роман Балаян, народний артист, кінорежисер, сценарист та продюсер: «Порятунок кіностудії імені О. Довженка залежить від оснащення сучасною кінотехнікою, бо інакше вона не є конкурентоздатною, а також від уваги держави. Поки держава першою не почне «годувати» кіностудію, нічого з нею не вийде».

З метою меті привернення уваги до Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка як символу українського кіно та гордості держави, було вирішено провести кіноконцерт «Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка» в рамках культурно-просвітницького проекту «Благословенна Україна. Традиції і сучасність».

 «Це вже третій захід в рамках проекту «Благословенна Україна. Традиції і сучасність». Зараз кінопростір стає порожнім, вітчизняна кіноіндустрія практично не розвивається, проте є величезний кінофонд, яким можна пишатися. Тому ми і вирішили організувати цю подію – щоб привернути увагу суспільства і керівництва держави  щодо майбутнього нашої держави в цьому напрямку», - зазначила Оксана Старак, продюсер проекту, автор ідеї проекту «Благословенна Україна. Традиції і сучасність».

Національна кіностудія ім. О. Довженка є не чим іншим як вагомим фундаментом для подальшого розвитку українського національного кіно.

Влада Литовченко, координатор проекту, голова міжнародного Фонду культурного співробітництва: «Завданням проекту є популяризація українського традиційного кіно, а також створення майданчику для обміну досвідом між кінематографічними метрами та талановитою молоддю».

На головній сцені Українського дому ожили твори з минулого, шедеври українського кінематографу, сказали своє творче слово видатні кіноактори, режисери, оператори та композитори епохи розквіту Національної кіностудії ім. О. Довженка.

Завдяки сучасним засобам театрального і кіномистецтва  глядач мав змогу проникнути в  історію легендарної кіностудії та відчути її велич.

Лариса Кадочникова, народна артистка України: «Сьогодні я відчула те, що відчувала колись на кіностудії імені Олександра Довженка, коли вона  була осередком культури та місцем зустрічі інтелігенції не лише української, а й світової».

В рамках заходу пройшло відкриття виставки колажів Лариси Кадочникової на тему фільму «Тіні забутих предків». Також глядачі побачили кіноконцерт у супроводі Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України (диригент – Дмитро Антонюк), де були представлені шедеври – «Тіні забутих предків», «За двома зайцями», «Богдан-Зиновій Хмельницький», «В бій ідуть одні старики» та «Владика Андрей» у яскравому костюмованому шоу у виконанні відомих представників  сучасної української культури та мистецтва.

 

У заході взяли участь митці, що зробили вагомий внесок у розвиток української культури та кінематографу: Лариса Кадочникова, Володимир Талашко, Олесь Янчук, Роман Балаян, Сергій Тримбач, Сергій Борденюк, Михайло Чемберджі, Євген Нищук, Остап Ступка, Влада Литовченко, Тарас Жирко, Наталка Карпа, Олександра Решмеділова, Сергій Гладир, Дмитро Ступка, Микита Рубченко, Дмитро Оськін, Андрій Кіше, Константин Ріттель-Кобилянський, Тарас Компаніченко, Олеся Май, Наталія Шелепницька, Олена Гончарук, Ярослава Руденко, Оксана Стебельська, Надія Тутенко, Світлана Долеско, Ірина Ігнатенко, Євгенія Тульчевська, Ліка Роман, Юлія Бурковська та інші.

Всі гості пройшли червоною доріжкою.

 

Продюсерами проекту виступили – Оксана Старак та Ігор Соколовський, координатор проекту – Влада Литовченко, режисер-постановник – Андрій Ковалик, художник-постановник – Олександр Кротевич, художник по костюмах – Олена Корсуненко. 

 

Ведучими заходу стали Євген Нищук та Дмитро Хоркін.

 

Співорганізаторами заходу виступили: ДП «Український дім», Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. Довженка, Міжнародний Фонд культурного співробітництва Влади Литовченко та Комунікаційне агентство MPRCommunicationsGroup.

Партнери заходу: ТМ «Гармонія», «Місто Автомобілів ВіДіАвтоСіті Аеропорт», UFLКиївський національний університет технологій та дизайну, Тарас ДемкураAnnaGrinukbeautyconcept таBOYKO BEAUTY SCHOOL.

 

Більше фото тут: http://www.ex.ua/156492097731

Чтобы отправить комментарий войдите под своим аккаунтом или создайте новый