slavcha Vyacheslav Chapaykin

#83
Users 1

ПЕРЕМОГА АГРЕСОРА НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ, АБО ЯК ТІМАТІ СТАВ НАЙКРАЩИМ НА КАНАЛІ "М1"

Ця стаття буде складною і на її самому початку я хотів би запитати у вас – яке нині у вас відношення до Росії? Чи змінилось воно за останній час – після Революції гідності? Від відповідей на ці питання залежить, чи зрозумієте ви цю статтю, або ж ні.
Якщо вам здається, що у наших відносинах нічого не змінилося і ми й надалі з росіянами побратими – можете не читати далі, вам здасться проблематика надуманою.
Якщо ж ви розподіляєте мою думку, що Росія розв`язала проти нас війну (гібридну або як хочете її називайте), відібрала території, залишила без домівок наших громадян, вбивала та продовжує це робити наших найкращих захисників, то ви маєте розподіляти мою занепокоєність питаннями, які я підніматиму в цій статті.
Отже, сьогодні ми поговоримо про зрадників. Людей, які своїми діями або навпаки – байдужістю, сприяють країні-агресору втілювати свій задум щодо нищення нашої нації. Ні, ми нині поговоримо не про зрадників на передовій, на фронті – тут все зрозуміло. Ми поговоримо про більш підступних зрадників, які сидять в теплих кабінетах, їздять на дорогих автівках та розважаються в шикарних закладах.
Трошки повернемося у минуле. У нашій країні сталася трагічна подія – загинули люди, які щиро вірили, що змінюють нашу країну на краще. Складною ситуацією скористалась Росія, яка анексувала Крим та розв`язала війну на Сході задля збереження впливу на зовнішню політику нашої країни. Українці почали гинути на фронті.
Все це позначилося на всіх без виключення сферах діяльності двох країн – занепад економічних та політичних відносин, санкції... Почалося руйнування старих, ще радянських стереотипів про народи-брати. Бо один з братів пішов на іншого зі зброєю в руках. І простити або ж забути це вже не вийде. Ніяк і ніколи.
Звичайно, не змогли зберегтися й минулі культурні зв`язки. Почалися взаємні звинувачення або ж публічні виступи у підтримку того чи іншого курсу країни. Знайшлись і ті, хто відверто підтримав війну. Тут треба зазначити, що війна сприяла зірванню масок – суспільство, нарешті, змогло чітко визначити тих, хто за Україну і тих, хто проти неї. З боку Росії з`явився цілий культурний прошарок, який відверто підтримав курс свого президента по винищенню українців. Всіх цих людей ви можете легко знайти в різних списках, які гуляють Інтернетом. 
Одним з таких одіозних українофобів виявився репер Тіматі. Він дозволив собі цілий ряд негативних висловлювань щодо нашої країни і щоразу позитивно схвалював дії Путіна. Тим самим схвалював вбивства, розбрат, насильство. Схвалював війну...
Одного разу Тіматі здалося, що все вже позаду і можна спокійно їхати гастролювати до України. Співак обрав собі Одесу для концерту. 
Проте, українці не забули. Українці повстали проти цієї події, підняли активний суспільний галас, який почув губернатор Одещини Міхаїл Саакашвілі і цей ганебний концерт відмінили. 
 
На жаль, в Україні не всі виявилися такими свідомими. В нашій країні повно зрадників.
Існує такий собі музичний канал „М1”. І ось його керівництво, ведучі, автори програм не бачать нічого поганого в тому, що цей репер Тіматі має регулярну ротацію на українському каналі. Більше того, 4-го листопада він зі своєю композицією "Zero"... очолював Національний хіт-парад (є така періодична програма у них в ефірі), а вже наступного дня його інша композиція "Баклажан" була на другому місці!
А тепер запитання до всіх причетних – національний хіт-парад якої країни ви формуєте, шановні? Де ваша гідність, честь, патріотизм, порядність? У якій такій країні ви живете, що найкращою піснею у вас є низькоінтелектуальний продукт у виконанні відвертого українофоба, який підтримав смерті ваших співвітчизників? 
Ви називаєте програму НАЦІОНАЛЬНИЙ ХІТ-ПАРАД і в ньому - представники іншої держави, зокрема такі, які відверто підтримали військову агресію проти ваших співвітчизників. Своєю підтримкою таких виконавців ви демонструєте повну зневагу до тих, хто загинув від російських куль, зневагу до української культури. 
Так, шановні - ви зраджуєте свою країну!
Я розумію – легше всього прикритися комерцією і заявити, що ви ставите в ротацію тільки найбільш популярні (читай - проплачені) матеріали. Але чи не здається вам, що такою позицією ви робите велику шкоду українській культурі? Чи не здається вам, що необхідно хоча б інколи проявляти не бізнес-інтереси, а свою громадянську позицію? Не здається вам, що саме нині паростки української музики потребують вашої підтримки? 
До речі – це стосується не лише телеканалу „М1”. Така ситуація на всіх музичних телеканалах та більшості радіостанціях. 
І ще про зрадників. Є така собі Національна рада з питань телебачення та радіо. Яка повністю бездіє стосовно російської експансії на музичному ринку, абсолютно не захищаючи інтереси українських виконавців. Так от, шановні – така бездіяльність, це також – зрада! З вашої мовчазної згоди наше молоде покоління росте на низькосортних російськомовних музичних продуктах, які за гроші отримують ротацію та нищать українську культуру!
Важко писати. Важко, бо навіть у питанні становлення української культури – перемагає бабло. І на телеканалах та в радіоефірах продовжують лунати неякісні, низькосортні та абсолютно бездумні ніби пісні... І сидять біля телеекранів наші діти, які отримують таких собі тіматі з ладою сєдан баклажан та іншим сміттям... І ростуть з чітким розумінням того, що саме так нині виглядає популярна музика! А десь у іншому просторі існує якісна українська музика, яка через брак коштів не може скласти конкуренцію проплаченому лайну... А ще десь у іншому просторі існує держава зі своїми міністерствами, радами та іншими органами.. Де існує безліч чиновників, яким все байдуже і які абсолютно не збираються працювати на благо своєї держави... Бо вони взагалі працювати не вміють...
Можливо, вам потрібна допомога? Можливо, за бюджетами та гонорарами ви не помічаєте розвитку української культури? Звертайтесь – допоможемо, проконсультуємо. Відкриємо очі на наш національний продукт! І, можливо, тоді канал "М1" буде формувати справді НАЦІОНАЛЬНИЙ хіт-парад, коли стане НАЦІОНАЛЬНИМ МУЗИЧНИМ ТЕЛЕКАНАЛОМ, а не інформаційним спонсором війни!

 

http://www.show-biz.in.ua/blogs/peremoha-ahresora-na-kulturnomu-fronti-abo-iak-timati-stav-naikrashchym-na-kanali-m1.html

To send a comment, login with your account or create a new