Ніжинські ді-джеї провели майстер-клас для дітей із центру соціально-психологічної реабілітації

Команда ді-джеїв “Master DJ” влаштувала справжнє свято для вихованців центру соціально-психологічної реабілітації. Дітвора чекала на прихід ді-джеїв від самого ранку з величезною цікавістю, щоб дізнатись, що це за така професія, розповіли працівники центру.

Хлопці-ді-джеї показали дітям усі тонкощі та хитрощі в користуванні ді-джейським пультом і дозволили кожному вихованцю центру “приміряти на себе” нову та невідому для них професію.

Спершу дітлахи з пересторогою відносились до всього обладнання гостей, казали, що боялись щось натиснути, щоб не зламати. Але, коли зрозуміли, що зламати будь-що на обладнанні не так то й просто почали активно та наввипередки вивчати все, натискати, вимикати та вертіти. Найспритнішими виявились найменші. П’ятирічні діти справлялись краще із вивченням нового невідомого об’єкта, ніж підлітки. Особливо всіх вразив п’ятилітній хлопчик Сашко. Він залюбки випробовував усі кнопки, “вертушку” та важелі. Також під музику активно підтанцьовував.

Окрім навичок ді-джейської професії хлопці з команди “Master DJ” вчили дітей, що дружба, згуртованість та гарний настрій — це запорука щасливого життя. Для цього їм влаштовували різноманітні веселі та захоплюючі конкурси. Участь брали як малі, так і майже дорослі. Винагородою за “сміливість” були солодкі призи та море радості, до того ж як у учасників, так і в організаторів свята.

Костя Москаленко, один із організаторів заходу, розповів, що таке свято в центрі реабілітації влаштовують вдруге. Перший раз був майже рік тому. “Цього року ми вирішили повторити, бо цей захід має стати як закон чи традиція. Бо діти — це наше майбутнє, яке повністю залежить від підростаючого покоління. У свою чергу, і їхнє майбутнє повністю залежить від нас”, — говорив Костя.

Ді-джеї до закладу завітали не з порожніми руками, а з солодощами та спортивним інвентарем. А подарунки вони купили на гроші, які заробили в Міжнародний день ді-джея, дев’ятого березня. “Так роблять усі ді-джеї — гроші, зароблені дев’ятого березня передають на потреби дітей, дитячих будинків, центрів реабілітації і т.д.”, — розповів Костя Москаленко.

Після зустрічі з дітьми, переконані організатори, їм самим, дорослим людям, вдається навчитись у малечі, що весь світ побудований на дітях. Тому, все навкруги треба будувати таким, щоб було комфортно та затишно, в першу чергу, найменшим. “Діти не повинні страждати від того, що їх хтось вважає чужими. Тому ми повинні будувати світ без агресії, без насильства та без жорстокості. Усі діти щирі й відкриті, тож важливо, щоб вони ще й були щасливими”, — сказав організатор свята.

Також ді-джеї додали, що були б дуже щасливими, якби хтось із дітей із центру реабілітації навчився майстерності ді-джея й в майбутньому приєднався до їхньої команди.

В.о. директора центру соціально-психологічної реабілітації Юлія Дідик розповіла, що після зустрічі з ді-джеями майже всі діти захотіли навчитись всім умінням і в майбутньому стати ді-джеями.

Юлія Леонідівна сказала, що діти минулого року після приїзду гостей до їхнього центру ще довго згадували про хлопців із команди та хотіли їх побачити ще раз.

Такі заходи дуже позитивно впливають на дітей, дають їм поштовх для розвитку або ж відволікають від внутрішніх переживань. А це також суттєво впливає на їх розвиток”, — говорила Юлія Леонідівна.

To send a comment, login with your account or create a new