Forum

Create new topic

Музыкальный Создание музыки

Line 6 Uber Metal

Line 6 Uber Metal

Зовсім недавно, порядно затягши ремінь, придбав собі Line 6 Uber Metal . Це однозначно не дешева педаль, але звучання того варто.

Вибирав методом порівняння. Підключив послідовно кілька педалей, щоб без зайвих зволікань міняти обладнання. Для прослуховування відібрав Boss Metal Zone, Boss Metal Core, Boss Mega Distortion, Digitech Metal Master і Line 6.

Так один по одному й почнемо. Зрозумійте правильно, я не беру на себе роль крутого знавця, а просто висловлюю свою думку. Що ж, звук Metal Zone мені здався досить специфічним, якимсь стугонливим і ріжучим. Я пробував покрутити середину, але особливих результатів це не принесло. Схожа ситуація з Metal Core, у звуці якого хоч і багато перевантаження, але звучить він пласко. Але все-таки ця модель звучить більш яскраво чим Metal Zone. Якщо вибирати Boss, то особисто я б віддав перевагу Metal Core. Що стосується Mega Distortion як по мені, то він має занадто пісковий і навантажений. Ця педаль більше підходить для гітаристів, що грають у стилі нью-метал і альтернативи. У порівнянні із двома попередніми педалями Digitech звучав набагато багатше. Це дійсно гарний дісторшн, але особисто мені не вистачило гнучкості настроювань. Цей девайс кращим образом підійде для треш і хеві музикантів, у цих стилях педаль буде звучати відмінно.

Line 6 Uber Metal

Останньої я випробував Line 6. При першім же торканні струн вона дала просто неймовірна кількість гейна. У цьому девайсі є три типи звучання від HD147 і Vettaii: Metal, Pulverize і Insane. Metal – це класика, досить твердий і яскравий, але не хайгейнове перевантаження. Думаю, що найкраще пролунає в контексті треш енд хеві, а якщо викрутити ручку драйву, то підійде й для хард року. Звучання в цьому режимі дійсно вражаюче. Pulverize дає дісторшн у стилі елітних лампових підсилювачів. При великій кількості гейна звук виходить теплим і дуже насиченим, м'ясистим. Особливістю цього типу дісторшина є дуже сильна атака й звучить як справжня "лампа" навіть із транзисторним комбіком. Відмінно підходить для гри в будь-яких важких стилях, потрібно тільки налаштовувати педаль по частотах. Insane – дуже специфічний і дуже голосний, навантажений. Просто величезна кількість гейна й не менше сустейна. Дійсно вражає. Правда, як по мені, то звук занадто басить і занадто жирний.

До переваг Line 6 Uber Metal можна віднести:

міцний металевий корпус із гумовою основою, що дуже важливо на концертах і репетиціях – цей девайс важко вбити, та і їздити по сцені він не буде. Усе на своїх місцях і не болтаеться, гибкість настроювань і багатогранність звуку, можливість вибору між трьома видами перевантаження, двох-позиційний шумоподавитель, який глушить 99% шуму при максимумі драйва при підключенні в лінію девайс дає мінімум піску при гарнім настроюванні. При підключенні через комп'ютер точно так же має величезну кількість гейну. Думаю, що цілком можна обійтися й 70-80% усього наявного в педалі гейна. Цього з головою досить навіть для важкої музики.

Але заради справедливості варто сказати й про недоліки:

звук цифровой. Це, звичайно, на аматора, адже цифра досить якісна. Я б особисто віддав би перевагу Line 6 Uber Metal перед жодним процессором. не варто купувати її виконавцям року, тому що вони чи навряд будуть використовувати навіть рекомендовані 80% усієї потужності. Він проявляє 100% своїх можливостей тільки при грі в комбік або кабінет на високій гучності. Тільки так можна почути всю міць цього звіра.

Якщо підсумувати все сказане, то це відмінна педаль із гнучкими настроюваннями, що підходить в основному для важкої музики, що й володіє м'ясистістю й величезною потужністю

Answers

To send a comment, login with your account or create a new