Forum

Create new topic

Музыкальный Создание музыки

Line 6 Podxt

Line 6 Podxt

Line 6 Podxt досить сильно відрізняється від Line 6 POD 2.0 і в порівнянні з нею є більш досконалим апаратом не тільки в плані кількості ефектів і рівня сторонніх шумів, але й у плані загального характеру і якості звучання. Значно зросла кількість моделей підсилювачів – до 36. При цьому можна вибрати з 24 різних кабінетів і 4 мікрофонів. 50 ефектів можна розподілити в ланцюжок по 6 одночасно. Ще однієї корисною функцією, що з'явився в цій моделі, стала наявність слота USB, який дозволяє використовувати процесор як звукову карту, минаючи шумливі лінійні виходи. Хотілося б відзначити гарну реалізацію схеми, що дозволяє писати матеріал гарної якості.

Керування в Line 6 Podxt проводиться точно в такий же спосіб, як і в POD 2.0 – за допомогою ручок і кнопок. Ще однією помітною зміною є наявність дисплея, який дозволяє більш глибоко здійснювати настроювання параметрів. Але навіть при використанні дисплея кількість регулювань за допомогою внутрішнього інтерфейсу процесора дуже невелике, тому для більш детального настроювання набагато більш зручно приєднати процесор до комп'ютера через MIDI.

Line 6 Podxt

Поруч із еквалайзером на панелі керування з'явився регулятор Presence, завдяки чому збільшується подібність панелі керування з темброблоком підсилювача. Регулювання параметрів проводиться за допомогою програмних кнопок, які перебувають під дисплеєм ручок Select і Effect Tweak. Але це не останні додатки серед кнопок у цій моделі. З'явилися також кнопки керування ефектами COMP, STOMP, MOD, DELAY, які забезпечують прямий доступ до регулювань тієї або іншої секції.

Що стосується розташування ефектів у віртуальному ланцюзі, то вона злегка відрізняється від "ланцюгів" процесорів інших фірм. Але подібне нововведення не тільки не перешкодило Line 6 Podxt, але навіть пішло на користь. Комбінація віртуальних педалей перевантаження з перевантаженням підсилювача створюють велике поле для експериментів. Можна змело сказати, що Line 6 Podxt є назвати кращим по реалістичності й динаміці звучання емулюємих зв'язувань " ефект-підсилювачем" серед усіх відомих на сьогоднішній день повністю цифрових процесорів даного цінового діапазону.

При виборі підлогового контролера потрібно бути гранично уважним, тому що не з усіма моделями процесор Podxt буде працювати. Наприклад, з Floor Board або FB4 він працювати не буде. Можна придбати контролери FBV або Shortboard.

Тем, які звикли до підлогового обладнанням і не прагнуть переплачувати, раджу звернути свою увагу на підлогову версію Line 6 Podxt Live, яка поєднує в одному корпусі й процесор ефектів, і контролер. Функціонально Line 6 Podxt Live нічим не відрізняється від Line 6 Podxt, а по зручності майже не уступає контролерам. Можна підключити другу педаль, для чого передбачене гніздо. У цьому випадку можна використовувати одну педаль як фільтр, а за допомогою іншої регулювати гучність. По повз педалі експресії в цій моделі передбачено 11 педальних перемикачів для зміни банків, каналів і роботи з ефектами.

Line 6 Podxt Live

Але більш досконалої модель є рековий процесор Line 6 Podxt PRO, комутаційні можливості якого дозволяють використовувати його в професійній студії й комутирувати з іншими рековими процесорами й перепосилювачами. Ця модель часто використовується студійними музикантами, тому що Line 6 Podxt PRO дозволяє дуже швидко перешикується між піснями під час сесії, і коректування пресету займає набагато менше часу.

Розміром Line 6 Podxt PRO із дві рекові одиниці. Завдяки комутаційним можливостям прилад можна сполучати з підлоговими ефектами, а також з рековими ефектами, що мають лінійний вихід. Прилад має вхід з індикатором перевантаження й перемикачем PAD для активних звукознімачів і інших негітарних звукових джерел, так що його можна використовувати для обробки клавіш або навіть вокалу.

Але це ще не все. Інші інструменти або фонограму можна також підключати через додатковий лінійний вхід, що дозволяє обробляти ефектами вже записані фрагменти.

Цифровий вхід призначений для спільної роботи з іншими цифровими обладнаннями, обладнаними цифровим входом.

Підсумувавши усе вище згадане, можна сказати, що Line 6 Podxt PRO має величезну кількість корисних опцій, а використовуючи в процесі запису комп'ютер, можна одержати запис дуже гарної якості. Різні режими дозволяють писати звук для подальшої обробки й відомості. Line 6 Podxt PRO має величезною кількістю корисних функцій, які можна використовувати на концертах, підключивши кожної з контролерів FBV2, FBV4, FBV Shortboard. А сполучаючи апарат із професійними ламповими преампами, можна добитися дійсно вражаючого звучання, маючи про запас значний набір внутрішніх цифрових перевантажень

Answers

To send a comment, login with your account or create a new