Forum

Create new topic

Музыкальный Создание музыки

Line 6 POD 2.0

Line 6 POD 2.0

Продукція Line 6 уже не перший рік використовується музикантами всього світу, і добре зарекомендувала себе. На великій сцені в арсеналі іменитих гітаристів можна часто побачити гітарні процесори Line 6, і це неспроста, адже апаратура цієї марки дійсно перевірена на практиці. У модельних рядах гітарних процесорів Line 6 є не тільки дорогі прилади, але й бюджетн, що підходять як для роботи в студії, так і для концертів.

Гітарні процесори призначені, в основному, для роботи наживо. Якщо говорити про професійний запис, то для нього використовують дорогі аналогові апарати. Ну, принаймні, так роблять закордонні музиканти. Але в нашій країні в силу багатьох причин не один десяток альбомів професійного рівня був написаний через процесор мультіефектів. На цьому тлі Line 6 заробила дісно гарну репутацію завдяки гарній читаності звукового сигналу, схожим емуляторам акустичних систем, які допомагають не тільки якісному запису демо, але й можуть використовуватися більш серйозно.

Line 6 POD 2.0

Одним з найдешевших, а, отже, і самих популярних процесорів, є Line 6 POD 2.0 . Цей виріб, не дивлячись на дивну форму (каліфорнійські дизайнери явно не позбавлені почуття гумору), має дуже зручне розташування ручок керування й кнопок. Ви зможете це відчути, як тільки розташуєте POD 2.0 на столі. Крім зручності у використанні ще одним плюсом є легкий пошук ефектів і моделей кабінетів-підсилювачів, який здійснюється всього двома ручками – вам більше не прийдеться витрачати час на пошук потрібного компонента в меню. Вісім потенціометрів, розташованих по периметру процесора, призначені для регулювання гучності, рівня еквалайзера й параметрів ефектів. Входи/виходи розташовані з урахуванням розташування устаткування, яке буде підключатися: на задній панелі розташовані роздільний стереовихід, вхід для ножного контролера, Midi-Вхід і вихід, входи для навушників і гітари перебувають у передній частині процесора, щоб запобігти перегинам і заплутування проводів. Між гніздами стереовихода перебуває перемикач функції A.I.R. (Acoustically Integrated Recording), який, по суті, є спікеремулятором. Коли перемикач перебуває в режимі AMP, зв'язування " кабінет-мікрофон-приміщення" відключено, що є зручним для підключення в комбопідсилювач. У режимі Direct спікерсимулятор включений. Це робить доступним підключення процесора до пульта, портастудії, або лінійному входу звукової карти

Пам'ять процесора має дев'ять банків, кожний з яких складається з 9 пресетів. Для більшої зручності й більшої подібності з підсилювачами в процесорах Line 6 POD пресети позначені не цифрами, а буквами - A, B, C, D. Щоб відрегулювати параметри в реальному часі, потрібно перейти в режим Manual, який активується шляхом натискання однойменної кнопки. У цьому режимі, шляхом обертання потенціометрів і виставляючи ручками необхідні ефекти, можна знайти потрібне вам звучання. Щоб зберегти результат пошуків, потрібно нажати кнопку Save. Установити кабінет можна за допомогою ручки Effects/Cab Select, утримуючи при цьому кнопку Tap/Hold. Цією же кнопкою можна зробити вибір додаткових моделей підсилювачів, використовуючи ручку Amp Models. Пресети можна змінити, натискаючи кнопки зі стрілками, більш тривалим натисканням можна зробити зміну банку. Включення шумодава проводиться окремою кнопкою Noise Gate. Якщо говорити загалом, то керування процесором проводиться дуже просто, навіть без читання інструкції. Процесор має до 16 пресетних ефектів, тобто як окремих ефектів, так і комбінації, наприклад, Delay / Compressor. Крім цього процесор емулює 32 підсилювача й 15 кабінетів.

Із процесором у комплекті йде диск із комп'ютерною програмою Emagic Sounddiver, за допомогою якої можна зберігати пресети в пам'яті комп'ютера, якщо комп'ютер обладнаний MidiеІнтерфейсом. Крім цього вона дозволяє в більш широкому діапазоні робити настроювання процесора. Що стосується ножних контролерів, то до Line 6 POD 2.0 підходять 4-педальний FB 4 і контролер Floor Board.

Answers

To send a comment, login with your account or create a new