Nikolai Tkachenko Nikolay

#37
Users 4.5

II Міжнародний дитячий кінофестиваль KidsMovieFest 2017

20-21 травня в Києві в кінотеатрі “Кінопанорама" відбувся II Міжнародний дитячий кінофестиваль KidsMovieFest 2017.

KidsMovieFest – це конкурс кінофільмів, знятих дітьми віком від 7 до 18 років, та професійних робіт дитячих кіношкіл з різних міст України та світу.

Організатор фестивалю – кіношкола KidsMovie(Київ).

Цього року на адресу кінофестивалю надійшло понад 200 заявок з 12 країн світу. Початковий відбір пройшли 158. Лише 120 короткометражних та анімаційних стрічок повністю відповідали вимогам та потрапили до конкурсної програми. Це були роботи юних режисерів з Польщі, Іспанії, Літви, Латвії, Білорусії, Франції, Росії, Австралії. Наймолодшому режисерові - 8 років, а найстаршому - 18.

Фестиваль відбувся під патронатом Державного агентства з питань кіно, Київської міської державної адміністрації та Київського міського центру народної творчості та культорологічних досліджень. Партнером фестивалю стала кінокомпанія «CreativeBoutiqueFilms».

Учасників та гостей фестивалю вітали Президент KidsMovieFestСвітлана Погасій; заступник Посла Франції в Україні Бертран Грiмо; музикант, громадський діяч, фронтмен гурту ВВ Олег Скрипка; директор кінокомпанії CreativeBoutiqueFilms, продюсер Микола Конопелько; голова журі, акторка кіно і театру, українська телеведуча Наталія Васько.

«Я з задоволенням підтримую такі ініціативи, тому що можна сказати, що наша країна тільки народжується. Народжується стільки прекрасних ініціатив, настільки в нас високий потенціал, що ми можемо дуже скоро отримати творчий дуже сильний результат", - почесний гість кінофестивалю Олег Скрипка.

Кіноіндустрія України не може динамічно і системно розвиватися без створення інфраструктури виховання і розвитку нових професійних кадрів. Кінокомпанія CreativeBoutiqueFilms однією з перших ставить за мету створення відповідної освітньої інфраструктури, організацію сучасних форматів і груп розвитку молодих кінематографістів, які дозволять поліпшити систему виховання професійних кадрів для української кіноіндустрії. Для цього ми створили дитячий Кіноклуб Kinderта виступили партнером фестивалю KidsMovieFest. Попереду партнерські проекти з міжнародними освітніми програмами, які хочемо залучити до постійної роботи в Україні”, - директор кінокомпанії CreativeBoutiqueFilms Конопелько Микола.

У дні проведення KidsMovieFest-у країна відзначала Дні Європи в Україні, тож організатори вирішили використати цю тему, організувавши тематичні майстер-класи всіх цехів Кіновиробництва: написання сценарію, професійний кастинг, гримерні та костюмерні цехи, операторська майстерність, акторська школа, розкадровка та анімація. Все це відбувалося у чотирьох великих Європейських епохах: Кельтській, Античній, Слов’янській та Європейській епосі 19-ого столітті. Також відбулися майстер-класи від театральної студії “Чорний квадратик”, анімаціїної студії “Рідні”, Майстерні пісочної анімаціїї “Гра світла” Івана Білостоцького, а також кастинги від дитячого кастинг-агентства Silvestroff Studio.Підтримати учасників прийшли молоді таланти, переможці багатьох українських та міжнародних чемпіонатів - BD STUDIO та Асоціація дитячої моди.BD STUDIO – це професійна студія сучасної хореографії для дітей та дорослих з досвідченими хореографами та сучасними танцювальними залами в центрі Києва.Моделі Асоціації дитячої моди представили колекцію юного дизайнера Злати Боровик “Небо над Парижем”.

Відкрився цьогорічний Кінофестиваль KidsMovieFest 2017 по-особливому. На початку травня творча група кінофестивалю поїхала до м. Щастя Луганської області і разом з дітьми цієї прифронтової зони зняли короткометражний фільм. Тож право відкрити KidsMovieFest2017 надали учасникам цього неймовірно захоплюючого та важливого проекту. Юні актори презентували свій фільм «Шлях до Щастя».

Сама зйомка відбулась за підтримки проекту "Генерація UA", що здійснюється МБФ "Жовто-Блакитні Крила" та Дитячим Фондом Німеччини (ChildFundDeutschland) за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Метою цього проекту було: популяризувати кіномистецтво на територіях, де зараз складна військова ситуація, надати дітям всіх категорій можливість проявити себе та долучитись до створення кіно, показати, що кіно можуть і вміють знімати усі, хто прагне цьому навчитися.

Протягом двох днів глядачі переглянули конкурсні роботи юних режисерів (понад 120 робіт) та фільми, зняті дітьми в кінотаборахKidsMovie.

Номінанти фестивалю змагались у трьох вікових категоріях та у восьми номінаціях.

Лауреати ІІ Міжнародного дитячого кінофестивалю KidsMovieFest 2017

1 вікова категорія 7-10 років

Найкраща ідея фільму – Іванна Сінькевич «Залежність»

За оригінальність – Матвій Лосицький «Злоайстер»

Кращий жіночий ансамбль – Марина Чепурко «Каза»

Краща чоловіча роль – Танер Йилмаз «Мистифікатор»

Краща анімація – Назар Антонов «Ограбление века»

Приз глядацьких симпатій – Чепурко Марина «Каза»

2 вікова категорія 11-14 років

Кращий фільм – Марія Цабенко «Вспишка»

Найкраща ідея фільму – Ілля Шликов «Шлях до Щастя»

Краща анімація – Софія Бойко «Дубе зелений»

Краща чоловіча роль – Глеб Нікішин «Маски»

Краща жіноча роль – Пузій Василіса «Любовь обманчива»

Приз глядацьких симпатій – Даніяр Кайзеров «Друг»

3 вікова категорія 15-18 років

Найцікавіший фільм -  SauleAuclyte – «Парадокс»

Краща ідея фільму – Вадим Мочалов «Полет»

Краще звукове рішення – Марина Захарова «За чертой сновидений»

Кращий документальний фільм – AnnaBajun«Pilecki – Nieslusznywyrok»

Краща анімація – Катерина Ребенок «Історія хворого дракона»

Краща чоловіча роль – Іванова Катерина «Скажите «сир»

Краща жіноча роль – SauleAuclyte – «Парадокс».

Лауреати фестивалю нагороджені дипломами, статуетками та подарунками.

Кінофестиваль KidsMovieFest став щорічною подією, яка об’єднує дітей, підлітків, кіношколи та професійних кінематографістів України з метою розвитку дитячої кінотворчості.

Офіційний сайт фестивалю: kidsmoviefest.com.ua

Фестиваль на Facebookhttp://facebook.com/zbfestival  

Офіційний хештег: #kidsmoviefest

To send a comment, login with your account or create a new